best site maker

28 Απριλίου 2018 - Καταγγελία για θανατηφόρες ενέσεις σε πλατάνια στον δήμο αρχαίας Ολυμπίας

Με έκπληξη αναγνώσαμε την είδηση της δολοφονίας τριών πλατάνων στην πλατεία του χωριού Δρούβα του δήμου αρχαίας Ολυμπίας.


    Δυσάρεστη η έκπληξη μας, διότι δεν φαντάζεται ανθρώπινος νους μία τόσο βάναυση και κτηνώδη πράξη. Άγνωστοι τα δηλητηρίασαν με ενέσεις άγνωστου υγρού, φυτοφαρμάκου όπως διαπιστώθηκε αργότερα, και εκείνα όπως ήταν επόμενο, μέσα σε λίγες ώρες άρχισαν να ξεραίνονται. Οι λεπτομέρειες για το συμβάν αναγράφονται στο άρθρο της ιστοσελίδος ilialive.gr, όπου θα δείτε και φωτογραφίες των δένδρων. https://www.ilialive.gr/κοινωνία/item/αρχ-ολυμπία-σκότωσαν-με-θανατηφόρα-ένεση-τα-πλατάνια-στο-δρούβα.html


    Είναι γεγονός πάντως, ότι για πρώτη φορά μαθαίνουμε για ένα τέτοιο έγκλημα έναντι δένδρων. Οι λεπτομέρειες είναι αν μη τι άλλο παράξενες. Τα δένδρα ήταν ήδη ηλικίας 20-30 ετών, οπότε είχαν μεγαλώσει αρκετά. Τα πλατάνια βρίσκονταν στην πλατεία ενός χωριού σε δημόσιο χώρο. Η λογική μας για την προέλευση των δραστών μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι αυτοί προέρχονται από το ίδιο το χωριό. Θα ήταν πραγματικώς ακραίο κάποιος περαστικός να προβεί σε ένα τόσο προμελετημένο έγκλημα, δίχως να γίνει αντιληπτός. Οι αγρότες, οι οποίοι καλλιεργούν και δένδρα, συνήθως έχουν τις γνώσεις για να σκοτώσουν με αυτό τον τρόπο ένα δένδρο. Οποιοσδήποτε βεβαίως έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει τις πληροφορίες και να ενημερωθεί δια την διάπραξη ενός τέτοιου εγκλήματος.


    Συνήθως τέτοιες επαίσχυντες πράξεις γίνονται σε χώρους που γειτνιάζουν με οικίες, των οποίων οι ένοικοι δεν έχουν ενδεχομένως την θέα που θα ήθελαν, ή με καταστήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αντί να χαίρονται με την ύπαρξη των δένδρων και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, συνήθως τα κόβουν για να μην διακόπτουν την θέα των περαστικών προς τις προθήκες (βιτρίνες) τους.


        Τα πλατάνια όμως βρίσκονταν σε μία πλατεία δίπλα σε παιδική χαρά και σε κεντρικό σημείο. Ποιό αρρωστημένο μυαλό εμπόδιζαν αυτά τα δένδρα, αλήθεια;!


    Στην μεγάλη πιθανότητα, ο "άγνωστος" εγκληματίας να είναι εντόπιος, η διαστροφή του πραγματικώς δεν έχει όρια! Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος εντός πόλεων και χωριών δεικνύει υψηλά επίπεδα νοσηρότητας, η οποία αγγίζει την παράνοια. Αντί να εκτιμάται ακόμη περισσότερο η αξία και η προσφορά του πρασίνου, λόγω της σπανιότητος του, αντιμετωπίζεται ως άψυχο υλικό. Όπως γκρεμίζουν έναν τοίχο, έτσι κόβουν και ένα δένδρο. Μόνον άψυχες μηχανές δεν έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν την διαφορά ανάμεσα στα δύο.


     Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οποιοσδήποτε υγιής άνθρωπος δίχως δεύτερη σκέψη αναγνωρίζει την ύπαρξη μίσους έναντι των δένδρων και κατ' επέκτασιν της ιδίας της φύσεως. Μίσος έναντι της ομορφιάς, της αγνότητος, της ιδίας της ζωής. Τέτοιες πράξεις είναι αυτοκαταστροφικές και ως εκ τούτου παρανοϊκές! Είναι εγκλήματα ενάντιον ζωντανών οντοτήτων με ιδιαίτερη βαρύτητα και η τιμωρία οφείλει να είναι βαριά.


    Και όπως πολύ ορθώς ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αναρωτήθηκε “Αν φέρονται έτσι στα δέντρα, τι μπορεί να κάνουν στον άνθρωπο;”


    Εν κατακλείδι, η καταγγελία μας αυτή δεν απευθύνεται προς κάποια δημόσια αρχή ή υπηρεσία, οι οποίες εν συνόλω έδρασαν και αντέδρασαν υποδειγματικώς, αλλά στους "αγνώστους" εγκληματίες που στέρησαν την ζωή σε αυτά τα πλατάνια και ας γνωρίζουν, ότι ακόμη και εάν δεν εντοπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο πέλεκυς της Νεμέσεως πάντοτε βρίσκει τον στόχο του.

Διαδώστε την καταγγελία!

Mobirise
Mobirise